Go to Top

kids.deutsch.info

Opis projekta

kids.deutsch.info – a portal for learning German in a fun and playful way

Znanje tujih jezikov postaja vse bolj pomembno. Šolarji bodo v prihodnosti tekmovali v še bolj globaliziranem svetu kot je današnji, zato bodo medkulturna in jezikovna znanja za konkurenčno družbo nepogrešljiva. Pomen nemškega jezika tako v evropskem kot tudi mednarodnem kontekstu nenehno narašča. Zato je skupina strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so sodelovali že pri nastanku učne platforme deutsch.info, ponovno združila moči in pripravlja aplikacijo za učenje nemškega jezika, ki bo posebej namenjena otrokom starim od pet do osem let. Z uporabo aplikacije se bodo lahko otroci doma in v šoli naučili osnovnega besedišča nemškega jezika in sicer s pomočjo iger in kratkih filmov. Ponudba je namenjena otrokom, ki se učijo nemško kot tuji ali drugi jezik. Na voljo od septembra 2021!

Kaj lahko pričakujete:
(Vsi izdelki bodo na voljo kot OER na večjezikovni platformi)
• Online materiali za učenje in poučevanje v osmih jezikih (nemščina, hrvaščina, angleščina, romunščina, slovenščina, arabščina, ruščina, turščina)
• Moduli za uporabo v vrtcu/šoli/doma
• Učni materiali za učenje nemščine, ki temeljijo na pristopu CLIL
• Vaje v obliki iger, ugank, kvizov itn.
• Kratki filmi, ki temeljijo na vsebini modulov
• Dodatne funkcije, na primer vgrajen slovar

erasmus-logo-high-resolution

Podrobnosti

Financirano s strani Evropske komisije

Obdobje
2018 - 2021

Program
Erasmus+

Partnerji
Studio Gaus (Nemčija), Österreich Institut (Avstrija), Scoala Gimnaziala “Pia Bratianu” (Romunija), Osnovna šola Janka Glazerja Ruše (Slovenija), Vrtec Tezno Maribor (Slovenija), Inter-kulturo (Slovenija)

Uradna spletna stran projekta


Logo_72dpi